Een Chassidisch Poeriem
door L. Hester

ISBN: 90 6446 017 5
€ 11,50 > NU IN DE UITVERKOOP voor € 7,50


 "De handkar met onze bezittingen kwam. Pappa sleepte de bundels naar boven terwijl Mamma met de flitspuit bezig was in de "kamer van de kostganger", die nu van ons was.
Opa David was gestorven en wij trokken bij Babika in."


Zo begint het eerste verhaal in deze verhalenbundel. Deze bundel bevat een 11-tal verhalen, de èèn nog intrigerender dan de ander. Lilian Hester weet het verstikkende joods-orthodoxe milieu uit de Lower East Side zo te beschrijven, dat je de kippensoep-met-matzeballen al in de eerste zinnen kan ruiken. Haar verhalen vormen een impressionistische verbeelding van het joods-orthodoxe leven in Amerika en Israël. Vooral het laatse verhaal, "Pa", mag niet overgeslagen worden. Hierin beschrijft zij het aangrijpende verhaal van de dood van haar vader.

Lilian Hester (pseud.) is afkomstig uit een Chassidisch immigrantenmilieu. Ze groeide op in het New York van de jaren dertig, volgde onderwijs aan orthodoxe meisjesscholen, trouwde jong en kreeg tien kinderen. In de jaren zestig emigreerde zij naar Israël; thans woont ze in Bnei B'rak.
Lilian Hester is een bijzondere schrijfster. In het Chassidische milieu is het niet gebruikelijk dat een vrouw de schrijverij ambieert en verhalen publiceert. Zij weet echter wonderwel haar taken als orthodoxe vrouw en moeder te combineren met het ruimte scheppen voor haar literaire creativiteit - dwars tegen alle aanmerkingen in.


Aanmelden nieuwsbrief
Naar winkelwagen

Recent verschenen

KLIK voor meer informatie

KLIK voor meer informatie