Joodse Huizen 2

ISBN: 9789491363641

€ 21,00

Wat voor land zou Nederland zijn geweest als de vooroorlogse Joodse gemeenschap er nog was? Als niet ruim honderduizend van de honderveertigduizend Nederlandse Jodsen zouden zijn vermoord?

Aan de hand van verhalen, verteld vanuit de huizen waarin onze Joodse landgenoten woonden, kunnen we ons een voorstelling maken van het Joodse leven in Nederland. Van die verhalen moeten er zoveel mogelijk worden verteld en vastgelegd, voor ook die herinneringen voorgoed zijn verdwenen.

In dit boek, Joodse huizen deel 2, doen overlevenden en nabestaanden, buren en vrienden, schrijvers en historici, een levendig en belangwekkend verslag van wat ooit was, zodat de verdwenen Joodse cultuur in Nederland weer tot leven komt.

Met bijdragen van Marij van den Bosch, Fred Grünfeld, Gert Jan de Vries, Stefan van der PoelWim Willems, Rob Snijders, Max Léons, Judith Uyterlinde, Mirjam Rotenstreich, Esther Shaya, Joanne Nihom, Annemiek Lely, Elly Pop, Marga van Praag, Hanneke Groenteman, Hanneke Verbeek, Ernestine Brikkenaar van Dijk, Renée Simons, Else Valk, Frans Duivis, Chawwa Wijnberg, Mark Schellekens, Daniël Metz, Denise Citroen, Angelique van der Pol, Judith Uyterlinde, Alexandra Nagel en Chaja Polak. 

De verhalen in dit deel spelen zich af in Amsterdam, Rotterdam, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Winterswijk, Voorburg, Maastricht, Muntendam, Groningen, Scheveningen, Dordrecht en Aalten.

 Prijs: € 21,00 * Paperback * 13,5 x 21 cm * 220 pagina’s * ISBN 9789491363641


Aanmelden nieuwsbrief
Naar winkelwagen

Recent verschenen

KLIK voor meer informatie

KLIK voor meer informatie